Informatie

Roeien

Roeien is de grootste studentensport van Nederland en bij Asopos de Vliet kan je hard (leren) roeien op ieder niveau! Voor de ambitieuze en competitieve sporters zijn er in het eerste jaar plekken in de wedstrijdboten te bemachtigen, die in het nationale klassement de eer van de vereniging hooghouden. Onder begeleiding van professionele coaches en in het beste materiaal kun jij je roeicarrière perfect beginnen. Na je eerste jaar stroom je door naar de ouderejaarsploegen. Ben jij de volgende roeier van Asopos de Vliet in de Holland Acht net zoals onze topper Boudewijn Röell of stijg jij tot nationaal niveau zoals Ward van Zeijl?

Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Dat kan! In je eerste jaar vorm je een ploeg met andere eerstejaars die even veel willen trainen. Met je vrienden start je wedstrijden tegen ploegen uit het hele land, die vaak worden afgesloten met grootse feesten. Zo smeed je een hechte ploegband en ontmoet je vrienden voor het leven! Een echte toevoeging aan je studententijd in Leiden.

Vereniging

Naast alle mogelijkheden om te roeien, kent Asopos de Vliet een actief verenigingsleven. Met meer dan 800 leden is Asopos een van de grote verenigingen van Leiden. Elke maandag en donderdag heeft Asopos een soosavond, zodat je na het roeien meteen door kunt naar de sociëteit voor een hapje eten en een gezellige borrel! Naast deze soosavonden worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd door en voor de vereniging, zoals diverse feesten, een prachtig gala en een sneeuwrijke wintersportreis. Ook kun je plaatsnemen in een van de vele commissies die de vereniging rijk is. Wil jij graag een roeiwedstrijd organiseren? Of wil je liever een biertje tappen tijdens de borrel? Met meer dan 30 verschillende commissies is er voor ieder wat wils.

Introductieperiode

Je eerste weken bij Asopos staan in het teken van de verenigingsintroductie. Onze introductiecommissie en afroeicommissie zorgen dat je andere eerstejaars leert kennen en je eerste roeihalen maakt. Na vijf weken vol met gave activiteiten ben jij volwaardig lid van Asopos! Dit jaar zullen er drie kampweken plaatsvinden. De eerste roeiwedstrijd is onze eigen Asopos Najaars, waar jij tegen de andere eerstejaarsroeiers van Nederland gaat strijden om de titel ‘afroeikampioen’ van Nederland. Asopos heeft de titel al vaak op haar naam mogen schrijven, dus er valt een eer hoog te houden! Klik hier om meer te lezen over onze introductieperiode.

Ontwikkeling en carrière

Lid worden bij Asopos biedt nog meer dan hard roeien en goede feestjes. Je kunt jezelf ontwikkelen in studie, commissies of bij een van onze partner-bedrijven. Om jou te ondersteunen in je studie, biedt Asopos verschillende vergader- en studieruimtes, kun je deelnemen in een van de digitale studiegroepen en helpen jouw coaches je graag met plannen. Of ga bij één van de vele commissies en leer wedstrijden of feesten te organiseren, het perfecte biertje te tappen of help bij het onderhouden van onze vloot. Daarnaast biedt Asopos verschillende mogelijkheden voor je carrière: niet alleen kun je een workshop volgen in bijvoorbeeld het opstellen van een cv of het voorbereiden van een solliciatiegesprek, maar ook kun je makkelijk aan het werk bij één van onze 45 partner-bedrijven. Zo kun je flink bijverdienen als Proefpersoon bij CHDR, waarmee je ook nog eens helpt verschillende ziektes te bestrijden. Ook zou je je scriptie kunnen schrijven bij een van onze partners, zoals bij bitcoin-bedrijf Bitonic. Bitonic was een van de vooroplopende bedrijven als het gaat om het handelen in Bitcoins, en ook als het over het werken met studenten gaat blijven ze zeker niet achter. Zo bieden ze aan Asopos leden de kans om een inhouse-dag bij te wonen, om de kansen binnen het bedrijf uit te lichten. Samen met bedrijven als Bitonic en CHDR probeert Asopos de toekomst van leden zo goed mogelijk in te leiden.

Asopos slaat de brug tussen jou en je toekomst. Je studententijd invullen doe je zelf, wij bieden jou de mogelijkheden!

Kortom: Asopos is een sportieve verrijking van je studententijd!

Scroll naar top