Informatie

Roeien is de grootste studentensport van Nederland, en bij Asopos de Vliet kun je leren roeien op elk niveau! Met meer dan 800 leden is Asopos een van de grote verenigingen van Leiden. Naast roeien kent Asopos een actief verenigingsleven. Hoe deel jij je tijd bij Asopos in?

Roeien

Ben jij fanatiek, heb je ambities en houd je van een uitdaging? Kom dan roeien bij Asopos de Vliet. Wedstrijdroeien bij Asopos is dé manier om grenzen te verleggen en topsporter te worden. Onze wedstrijdroeiers trainen in het beste materiaal, krijgen ondersteuning van professionele coaches en halen zo elke dag het beste uit zichzelf en een ander. Bij Asopos de Vliet geloven we in hard werken en toewijding, wat zich uit in medailles op nationale- en internationale wedstrijden. Wij begeleiden jou van je eerste roeihaal tot aan de Olympische Spelen! Bij Asopos krijg je niet alleen de kans om jezelf te verbeteren als roeier, maar ook om deel uit te maken van een hechte groep mensen. Stijg boven jezelf uit en wordt onderdeel van iets groters dan alleen jijzelf bij Asopos de Vliet.

Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Na de introductieperiode vorm je een ploeg met je eerstejaars vrienden en bepaal je zelf hoe vaak je wil trainen. Samen met je ploeg start je wedstrijden door heel Nederland die vaak worden afgesloten met grootse feesten. Van samen sporten tot late borrelavonden in de soos; je smeedt een hechte ploegband en maakt vrienden voor het leven! Leid jij liever de boot in goede banen en wil je het beste uit de roeiers naar boven halen tijdens een sparsessie of wedstrijd? Word stuurman of stuurvrouw! Als stuur kies jij de snelste weg over het water en ben je een essentieel onderdeel van elke eerstejaars ploeg!

Vereniging

Twee keer in de week, op maandag- en donderdagavond, is de sociëteit van Asopos de Vliet geopend voor een soosavond. Hier kan je na het roeien genieten van een maaltijd en borrel tot in de late uurtjes. Naast de reguliere soosavonden worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een feest, pubquiz of karaokeavond. Tap jij graag een biertje bij de borrel? Of lijkt het je gaaf zelf een roeiwedstrijd te organiseren? Neem plaats in een commissie! Met meer dan 40 verschillende commissies biedt Asopos genoeg mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een verticaal verband. Op Asopos zijn er vijf vloten (disputen), waar je mensen uit verschillende jaren leert kennen. De vloten organiseren maandelijks activiteiten en bouwen zo een goede band op met elkaar en de vereniging. Genoeg mogelijkheden om naast je roeiploeg in het verenigingsleven te duiken!

Introductieperiode

Of je nou lid wordt in het najaar of in de lente, de eerste weken staan in het teken van de verenigingsintroductie. Je leert je lichting en de vereniging kennen tijdens de activiteiten en feesten die voor jou georganiseerd worden! Na de eerste weken ben jij volwaardig lid van Asopos en kan het jaar echt beginnen! In oktober strijd je tegen eerstejaars uit het hele land op onze eigen Asopos Najaarswedstrijden. De titel ‘afroeikampioen van Nederland’ is al vaak door Asopos binnengesleept, dus er valt een eer hoog te houden.

Kortom: Asopos is een sportieve verrijking van je studententijd!

Scroll naar boven