Foutmelding

  • Notice: Undefined index: type in lightbox2_field_formatter_view() (regel 1059 van /home/aivd/public_html/avonline/sites/all/modules/lightbox2/lightbox2.module).
  • Notice: Undefined index: image_style in lightbox2_field_formatter_view() (regel 1060 van /home/aivd/public_html/avonline/sites/all/modules/lightbox2/lightbox2.module).
  • Notice: Undefined index: lightbox_style in lightbox2_field_formatter_view() (regel 1061 van /home/aivd/public_html/avonline/sites/all/modules/lightbox2/lightbox2.module).
 

Inschrijven

Naast het inschrijven tijdens de EL CID-week op het Arsenaalplein, kan je je ook online inschrijven!

 

SCHRIJF JE IN!

 

Je kan je inschrijven vanaf maandagochtend 13 tot vrijdagavond 17 augustus!

Wil je je nu al inschrijven? Mail dan naar [email protected].

 

EL CID-programma

Kom tijdens de EL CID naar het Arsenaalplein om Asopos te ontdekken! Maak je eerste roeihalen, leer alles over Asopos en doe mee met de gaafste activiteiten. Elke dag van de EL CID zijn wij door heel Leiden te vinden om je in te schrijven en van alle informatie te voorzien. Bekijk hier ons programma. 

Wil je ook nog in een Asopos huis blijven slapen tijdens de EL CID? Geef je hier op of mail naar [email protected]!

 

Waar zijn we te vinden?

Tijdens de EL CID is Asopos te vinden op het Arsenaalplein. Op dit plein kan de hele week worden geroeid en worden zowel overdag als 's avonds allerlei activiteiten georganiseerd. Het plein ligt naast het Lipsius, tegenover de Universiteits Bibliotheek. Het is zowel vanaf het Noordeinde als het Rapenburg binnen twee minuten te lopen. Klik hier voor een kaartje met daarop de route.

 

Asopos de Vliet

Hard roeien en een verrijking voor je studententijd; dat is waar Asopos de Vliet al meer dan vijftig jaar voor staat. Roeier worden in de Holland Acht? Als eerstejaars het nationale klassement winnen? Of toch recreatiever sporten? Bij ons is het allemaal mogelijk! Lees hier wat Asopos jou te bieden heeft!

 

Introductieperiode

Als eerstejaars bij Asopos de Vliet doorloop je een introductieperiode van zes weken. Tijdens deze periode leer je de vereniging van alle kanten kennen. De periode begint met een kampweek, waarna er weken volgen vol borrels en activiteiten. Na deze introductieperiode ken je zowel alle eerstejaars als de vereniging en ben je officieel lid van Asopos de Vliet.

Informatie

Roeien

Roeien is de grootste studentensport van Nederland, en bij Asopos de Vliet kun je op elk niveau leren roeien! Voor de ambitieuze en competitieve sporters zijn er in het eerste jaar plekken in de verenigingsachten te verdienen, die in het nationale klassement de eer van de vereniging hooghouden. Onder begeleiding van professionele coaches en in het beste materiaal kun jij je roeicarrière perfect beginnen. Na je eerste jaar stroom je door naar de ouderejaarsploegen. Ben jij de volgende roeier van Asopos de Vliet in de Holland Acht net zoals onze topper Boudewijn Röell?

Asopos de Vliet biedt roeien aan op alle niveaus. Train jij liever één, twee of drie keer in de week? Dat kan! In je eerste jaar vorm je ploegen met andere eerstejaars die even veel willen trainen, zodat jij je eigen ritme kan bepalen. Met deze ploegen start je wedstrijden tegen ploegen uit het hele land, die vaak worden afgesloten met grootse feesten. Onder begeleiding van je coaches leer je hard roeien, of je nou een, twee of tien keer per week wil trainen. Zo ontmoet je vrienden voor het leven, smeed je een hechte ploegband. Een echte toevoeging aan je studententijd in Leiden.

Vereniging

Naast alle mogelijkheden om te roeien, kent Asopos de Vliet een actief verenigingsleven. Met bijna 600 leden is Asopos een van de grote verenigingen van Leiden. Elke maandag en donderdag heeft Asopos een soosavond, zodat je na het roeien meteen door kunt naar de sociëteit voor een hapje eten en een gezellige borrel! Naast deze reguliere soosavonden worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd door en voor de vereniging, zoals diverse feesten, een prachtig gala en een sneeuwrijke wintersportreis. Ook kun je plaatsnemen in een van de vele commissies die de vereniging rijk is. Wil jij graag een roeiwedstrijd organiseren? Of wil je liever een biertje tappen tijdens de borrel? Veel commissies mag je in je eerste jaar al doen!

 

Introductieperiode

Je eerste weken bij Asopos staan in het teken van de verenigingsintroductie. Je leert de andere eerstejaars kennen, maakt je eerste roeihalen in de afroeiboten en gaat naar de beste feesten. Na 6 weken vol met gave activiteiten ben jij volwaardig lid van Asopos!

De eerste roeiwedstrijd is onze eigen Asopos Najaars, waar jij tegen de andere eerstejaarsroeiers van Nederland gaat strijden om de titel 'afroeikampioen' van Nederland. Asopos heeft de titel al vaak op haar naam mogen schrijven, dus er valt een eer hoog te houden!

 

Kortom; Asopos is een sportieve verrijking van je studententijd!

 

 
 

Telefoon:

071 - 58 92 897

06 - 11 58 67 56

 

Bezoekadres tijdens EL CID:

Arsenaalplein 1
2311 CT

Leiden

 

Bezoekadres sociëteit Asopos de Vliet:

Zijlstroom 137

2353 NN

Leiderdorp