Introductieperiode

De Introductieperiode
Bij Asopos de Vliet staan de roeisport en gezelligheid centraal. In onze introductie periode word je door de introductiecommissie meegenomen in het leren kennen van je jaargenoten en de rest van de vereniging. Dit begint meteen na de El CID met een 3-daags kampweekend waarin we een hoop leuke activiteiten voor jullie hebben gepland. Daarna volgen de introductieweken met op maandag en donderdag de gelegenheid om te borrelen op de sociëteit en wij zullen als introductiecommissie elke donderdag een ander tof evenement organiseren. De afsluiting van de introductieperiode is de inauguratie. Op deze dag zullen de eerstejaars geïnaugureerd worden tot volwaardig Asopos-leden. Natuurlijk kunnen we nog niet te veel zeggen, maar wel dat het enorm gaaf gaat worden!
 

Tegelijkertijd zullen jullie met de Afroeicommissie het roeien oppakken en zo de hele vereniging met haar leden leren kennen. Hierdoor sluit Asopos goed aan op je studie en kun je maximaal genieten van je studententijd!

Kosten

Het proeflidmaatschap loopt tot 1 oktober. Voor 32,- kan je meedoen aan alle activiteiten in deze introductieperiode. Deelname aan het kamp (wat vanwege de huidige maatregelen misschien in alternatieve vorm plaats zal vinden) kost daarbovenop eenmalig 30,-. Het kamp zal plaatsvinden van 21 tot en met 23 augustus of 26 tot en met 28 augustus, maar deelname is niet verplicht (maar uiteraard wel heel leuk!). 

Als je na het proeflidmaatschap besluit om lid te worden zijn de kosten per jaar:

  • €123,55 contributie
  • €37,45 KNRB contributie

Daarnaast moet je als eerstejaars eenmalig een werkactie doen van €160. 

De Afroeiperiode

De periode waarin wij jou gaan leren roeien heet de Afroeiperiode, of kort: de ArCo-periode. Deze periode duurt twee maanden. Hierin leggen we de basis waarop je de rest van je roei-carrière kunt bouwen! Tijdens de ArCo-periode ga je met je ArCo-ploegje zoveel trainen als je wilt, waardoor je binnen no-time de roeihaal onder de knie krijgt.

Wij hebben als Afroeicommissie de taak om ervoor te zorgen dat je kunt leren roeien op je eigen niveau. We zorgen ervoor dat er coaches zijn die jou begeleiden en dat het juiste materiaal voor je beschikbaar is.

We zullen je indelen in ArCo-ploegjes. Deze ploegjes zullen gedurende de ArCo-periode een aantal keer wisselen, om ervoor te zorgen dat je op je eigen niveau kan roeien en veel nieuwe mensen leert kennen. Met je ploegje ga je samen trainen en samen meedoen aan de sparsessies die we speciaal voor jullie organiseren! Dit is niet alleen heel leuk, het is ook een hele laagdrempelige manier om kennis te maken met echte roeiwedstrijden.

Na de ArCo-periode hebben we je als het goed is genoeg handvatten meegegeven voor een onvergetelijk roei-jaar en een goed begin van je Asopos-carrière!